Projects / Workspaces / Hub Kings Cross < >

Hub Kings Cross

This unusual Grade I warehouse renovation is designed and built with sustainability principles in mind, combining meeting rooms, cafe, lecture hall, library, gallery and bar.

 

The two floors of dynamic members’ space replaces the traditional sterile office with flexible hot-desking and state-of-the-art meeting rooms.

 

The careful structural intervention has been designed to minimise the impact on the existing fabric of the building. Suspended floors are hung from new steel beams threaded into the warehouse’s existing cast and wrought iron internal frame. This required a detailed appraisal of residual capacity of the existing structure to identify where new loads could be supported.

 

Client . The Hub

Architect . 00:/

 

 

 

 

 

 

 

Projects

Churches Events Hotels Museums and galleries Performing arts Residential Schools Sculptures and installations Sports venues Visitor centres Workspaces Conservation Tensile structures Timber engineering Momentum menagerie