Projects / Workspaces / The Foundry - Social Justice Centre < >

The Foundry - Social Justice Centre

For its new London base, The Centre for Social Justice commissioned the construction of a new four-storey, concrete-framed building and the refurbishment of warehouse buildings. The new centre is designed to provide office facilities for social justice organisations, as well as an events space and a community learning resource. 

 

The new building’s foundations are piled. The superstructure consists of flat slabs, with soffits remaining exposed in the final works. GGBFS cement replacement has been specified to minimise the frame’s embodied energy.

 

Client . The Centre for Social Justice and Human Rights

Architect . 00:/

 

 

© Lynton Pepper

 

© Lynton Pepper

 

 

Projects

Churches Events Hotels Museums and galleries Performing arts Residential Schools Sculptures and installations Sports venues Visitor centres Workspaces Conservation Tensile structures Timber engineering Momentum menagerie