Projects / Schools / Falmouth School < >

Falmouth School

As part of ‘Joinedupdesign for Schools’, pupils at Falmouth School in Cornwall chose to update the Design and Technology teaching spaces. The brief was to create a sustainable and iconic addition to the school. 

 

The project included the construction of a graphics workshop and the refurbishment of classrooms, as well as a new structure to provide sunshade to the southern façade. 

 

The striking new extension was constructed from trapezoidal cross-laminated timber panels which were weather-proofed with a zinc rain-screen. Internally, the timber was left unfinished, making a significant contribution to the building’s insulation.

 

The project won a number of awards including RIBA (Southwest) 2009 and Best education project for Offsite Construction Awards.

 

Client . Cornwall County Council

Architect . Urban Salon

© Gareth Gardner

© Gareth Gardner

© Gareth Gardner

© Gareth Gardner

© Gareth Gardner

Projects

Churches Events Hotels Museums and galleries Performing arts Residential Schools Sculptures and installations Sports venues Visitor centres Workspaces Conservation Tensile structures Timber engineering Momentum menagerie