Projects / Residential / The Twinneys < >

The Twinneys

Situated on a hill above Bath, The Twinneys is a private house which aims to blur the boundary between the building and the landscape, using the natural slope of the site to create a low-lying exterior profile, connected into its surroundings.

 

The structure consists of a reinforced concrete lower storey and a timber roof. The thermal mass and high performance of the building envelope is complemented by solar panels providing low-energy hot water.

 

The site also accommodates an artist’s studio and gallery. Three sheltered terraces open out from the living areas to offer panoramic views of the garden and valley below.

 

Architect . Designscape Architects

 

 

 

 

 

 

 

 

Projects

Churches Events Hotels Museums and galleries Performing arts Residential Schools Sculptures and installations Sports venues Visitor centres Workspaces Conservation Tensile structures Timber engineering Momentum menagerie