Projects / Residential / Owers House < >

Owers House

Sitting on the banks of the Fal Estuary, The Owers House has been built immediately above the the Grade II listed 1960s house ‘Creek Vean’ designed by Norman Foster and Richard Rogers, then Team 4. 

The design takes a cue from Creek Vean as it splits the house into two distinct elements – a bedroom/study wing that sits along the contours, and a living wing that runs against the slope. 

A bridge provides access into a glazed hallway between the two separate living spaces. The  living room wing projects out into the site in a dramatic cantilever above the dropping site - so that the living room gains fabulous views out across the estuary.

 

Featured on Channel 4 'Grand Designs' and winner of RIBA South West Award 2016

 

Architect . John Pardey 

 

 

 

 

Projects

Churches Events Hotels Museums and galleries Performing arts Residential Schools Sculptures and installations Sports venues Visitor centres Workspaces Conservation Tensile structures Timber engineering Momentum menagerie