Projects / Residential / Holm Place < >

Holm Place

A new contemporary home with four bedrooms and open plan living spaces for entertaining, built in the upper garden of Manor Court, a 17th century Grade II listed building which is situated in the South Warnborough Conservation Area.

An L-shaped plan is pushed to the edges of the site to preserve the green setting around the listed building. The two-storey accommodation is positioned adjacent to the building line of Manor Court to create a direct relationship.

The ground floor accommodation has two distinct zones including the north wing, containing an open plan glazed kitchen, dining, living space and the west wing, containing the bedroom accommodation. 

Forming a connection between these two areas is the entrance hall, gallery and double height staircase. The circulation is defined by a minimal column structure that forms a cloister facing the walled garden.

The master bedroom suite at first floor is orientated south and designed with a terrace that takes in the wide views of the countryside.


Architect . OB Architecture 






Churches Events Hotels Museums and galleries Performing arts Residential Schools Sculptures and installations Sports venues Visitor centres Workspaces Conservation Tensile structures Timber engineering Momentum menagerie