Projects / Residential / Far End House < >

Far End House

Situated in the picturesque Oxfordshire countryside on the outskirts of a village, Far End House is designed to exploit the interaction between the new structure and its spectacular landscape. 

 

The client’s brief was to build as sustainably as possible, and the three-storey house is constructed at basement, ground and first-floor levels with in-situ concrete, using GGBFS cement replacement to reduce embodied energy. The superstructure is constructed in timber cross-wall framing, supporting a timber roof. The house is clad in oak as a universal and sustainable material which also lends a sculptural quality to the simple vernacular form. A natural swimming pond is included in the wild meadow garden.

 

Architect . 00/:

 

 

 

Projects

Churches Events Hotels Museums and galleries Performing arts Residential Schools Sculptures and installations Sports venues Visitor centres Workspaces Conservation Tensile structures Timber engineering Momentum menagerie